AESTATIC DRUM AND BASS

Star Warz Presents – 15 Years of Renegade Hardware

star warz
[youtube 40ZDfqv-WYw&]

Mister M & One87 begonnen 10 jaar geleden met een eenvoudig concept en dat was: een Drum ‘n’ Bass event van de grootste kwaliteit op poten zetten. Star Warz ontpopte zich al gauw tot één van de beste Drum ‘n’ Bass events ter wereld. Daar zorgden de overweldigende line-ups, het mooie artwork, de klassevolle locatie en het geluidssysteem van de bovenste plank voor.

’s Werelds grootste Drum ‘n’ Bass artiesten passeerden er reeds de revue. We denken aan Andy C, Goldie, Noisia, Friction, Marcus Intalex en vele anderen maar ook nieuwe talenten als Alix Perez, Commix, Jubei en Klute droegen zeker hun steentje bij aan de populariteit. Uiteraard vergeten we de mc’s niet. Namen als SP:MC, Stamina en Rage, die het Star Warz publiek keer op keer naar hogere regionen leidden.

Star Warz had doorheen de jaren de eer al verschillende label-nights en verjaardagen van labels te mogen hosten zoals o.m. een Critical Records night, ESP Agency Show Case en 15 Years Metalheadz. Deze keer werd het event uitgekozen om de 15de verjaardag van Renegade Hardware te vieren.

Ontstaan in1995 heeft Renegade Hardware zich zonder enige twijfel ontpopt tot één van de meest innovatieve Drum ‘n’ Bass labels ter wereld. Tijdens de voorbije 15 jaar, heeft Hardware de Drum ‘n’ Bass scene op verschillende manieren gevormd en vervormd en grenzen verlegd terwijl ze zich vooral associëerden met de meer donkere, vooruitstrevende, ‘cutting edge’ kant van het genre.

Met een exceptioneel inzicht om nieuwe talent te spotten en te ondersteunen, bewees het label een rijke voedingsbodem en uniek platform te zijn waarop hun producers zich konden ontwikkelen tot gevestigde artiesten. Een vlugge blik op hun catalogus levert een veelheid van bekende namen op, van de originele legendes als Future Forces, Usual Suspects, Future Cut, Konflict en uiteraard de residents Ink & Loxy tot leiders van de nieuwe school als Pendulum, Noisia, Friction, Spor en Chase & Status. Al deze en nog veel meer namen werden niet alleen in de Hardware wax geperst maar ook in het geheugen van legioenen, toegewijde fans gegrift.

Doorheen Hardware’s evolutie is één element een constante gebleven nl. de toekomst. De meest vooruitstrevende muziek uitbrengen is dé grondlegger waarop het label is gebouwd en waarvoor het altijd zal staan en zeker nooit buigen voor trends of modegrillen volgen. Invloedrijk, niet beïnvloedbaar. Simpel uitgedrukt: ‘Future beats, for future people.’

Optical ( Special Old school set, Virus, UK )

S.P.Y. ( RAM, Metalheadz, Shogun, UK )

Icicle ( Shogun Audio, NL / UK )

Rockwell ( Shogun Audio, UK )

Loxy ( Cylon, X-tinction Agenda, Renegade Hardware, UK )

Ink ( Metalheadz, Renegade hardware, UK )

Ulterior Motive ( Metalheadz, Critical, UK )

Transit Mafia ( Detonate, UK )

One87 & Mc Mush ( Critical Recordings, Star Warz / Steam, B )

M Zine ( Broken Audio, Dust Audio, B )

Hosted by DMC & SP:MC